Scholica bestaat inmiddels iets meer dan 3 jaar in haar huidige vorm. Gedurende die 3 jaren heeft onze focus voornamelijk gelegen bij het faciliteren van leerlingen op middelbare scholen, en niet geheel zonder resultaat: een paar duizend leerlingen in Nederland gebruiken ons leerplatform of onze Lesrooster app, en daar zijn we best trots op.

Dit jaar gaan we het echter niet alleen laten bij scholieren. We gaan verder werken aan Scholica als platform, met als doel het mogelijk maken voor ontwikkelaars om eenvoudig en snel enterprise-grade maatwerksystemen te bouwen. Door Scholica als basis te gebruiken, kunnen applicatie-ontwikkelaars gebruik maken van een kant en klaar loginsysteem, notificaties, mobiele apps en een interface voor beheerders.

Onze eerste partner die gebruik maakt van het Scholica-platform is SoWeBuild, een jong bedrijf dat bezig is met projectmanagement en klantcommunicatie in de bouw revolutioneren.

Zo hopen we in de komende jaren in allerhande sectoren te verschijnen, beginnende bij het onderwijs en de bouw: niet op de voorgrond, maar op de achtergrond, door bedrijven de tools te bieden om stabiele applicaties met een goede gebruikerservaring te leveren aan hun gebruikers.

Entrepreneur tech kid, co-founder of NearSt, Londoner, open source enthusiast and aspiring spare time literature geek.

Entrepreneur tech kid, co-founder of NearSt, Londoner, open source enthusiast and aspiring spare time literature geek.